logo
vlag en
vlag ru

Geschiedenis

Geschiedenis Nederland

geschiedenis

De familie Van den Berg is vanaf begin 1900 kweker. Het telen begon in Oude Leede, gelegen in de huidige gemeente Pijnacker-Nootdorp. In die tijd werd er traditioneel in de volle grond geteeld, maar ging langzamerhand over van platglas (kniehoge kassen die men van boven kan openen) over naar glazen kassen waar men in kon lopen. In 1972 hebben de broers Matthijs en Martien van den Berg het bedrijf van hun vader voortgezet.

geschiedenis

Vanaf 1981 is het bedrijf gevestigd in Delfgauw, waar in stappen is uitgebreid naar de huidige omvang van 120.000m2. Om jaarrond rozen te kunnen telen in Nederland is van den Berg Roses in 1987 gestart met het telen met assimilatie belichting.

geschiedenis

Martien is in 2001 gestopt in het bedrijf en in 2007 heeft Arie het bedrijf overgenomen van zijn vader Matthijs. Matthijs is nog dagelijks actief binnen het bedrijf.

Geschiedenis Kenia

geschiedenis

In januari 2004 is van den Berg Roses Kenya gestart aan het Naivasha meer in Kenia. De overzeese uitbreiding kwam voort uit het zoeken naar mogelijkheden in de rozenmarkt. Waar de stijgende arbeid- en energiekosten in Nederland zorgden voor druk op het rendement waren er meer mogelijkheden en kansen in Kenia.

geschiedenis

Er is gekozen voor Kenia omdat het land op de evenaar ligt met tegelijkertijd hoogte vlaktes en daardoor dus temperatuur verschillen. Het gebied van de kwekerij heeft de juiste etmaal temperaturen die ideaal is voor de rozen teelt. Lagere etmaal temperaturen in combinatie met veel licht geeft goede kwaliteit rozen.

geschiedenis

Met de hulp van familie Barnhoorn werd het juiste stuk land gevonden en een kwekerij gebouwd. De kwekerij in Kenia wordt geleid door Johan Remeeus. Johan heeft voorheen in Nederland bij van den Berg RoseS gewerkt en heeft daarna zijn buitenlandse ambitie gevolgd door in Kenia alles op te zetten. Hij is daar nu General Manager en woont samen met zijn gezin op de kwekerij.

Geschiedenis China

geschiedenis

In 2007 is de kwekerij in China opgericht samen met Nic Pannekeet. De strategie in China is om door te groeien in productie en afzet met een breed assortiment voor de lokale markt.

geschiedenis

Op dit moment wordt daar het volgende geteeld: rozen, cymbidium, snij- en potanthurium, tulpen, curcuma’s en amaryllissen. De verkoop en afzet wordt 100% lokaal georganiseerd.