logo
vlag en
vlag ru

MVO

MPS A en MPS Socially Qualified

MPS A label geeft aan dat Van den Berg Roses de hoogste ranking heeft binnen de MPS certificering. Dit houdt in dat gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie en afval volgens een duurzaam beleid worden geregistreerd en gebruikt.

Ook is het IPM (Integrated Pest Management) bij Van den Berg Roses geïmplementeerd. IPM houdt in dat de nadruk ligt op de groei van een gezond gewas met de minste verstoring aan het agro-ecosysteem en stimuleert tegelijkertijd de natuurlijke plaagbestrijding.

Het MPS-SQ certificaat is gebaseerd op de universele rechten van de mens en de gedragscodes van vertegenwoordigende lokale organisaties. Het certificaat ondersteunt het belang van werken volgens de ethische gedragsnormen en is een bevestiging van de bestaande werkwijze.

Onze medewerkers

kenia

De kinderen van de medewerkers in Kenia worden gestimuleerd om onderwijs te volgen op een van de drie basis scholen die Van den Berg Roses sponsort in de omgeving van de kwekerij. Zo staan er enkele leraren en leraressen op de loonlijst.

Jaarlijks wordt kleding ingezameld in Nederland en in Kenia verstrekt aan weeshuizen, scholen en medewerkers.

Van den Berg Roses heeft voor haar medewerkers voor schoon drinkwater gezorgd en voor goede hygi├źne zijn er toiletgebouwen neergezet. Op de kwekerij is een kliniek met twee dokters, waar de medewerkers en hun gezinnen onderzocht en behandeld kunnen worden. Als nader onderzoek of behandeling nodig is, worden de medewerkers doorverwezen naar het ziekenhuis. De medewerkers kunnen gratis gebruik maken van de kliniek, hun familieleden kunnen er voor gereduceerde kosten terecht.

Tevens worden er aidsremmers verstrekt door USAID. Om de remmers goed te laten werken is echter vitaminerijke voeding noodzakelijk. Daarvoor heeft Van den Berg Roses een groentenproject opgezet, de groenten worden kosteloos versterkt aan de medewerkers met HIV.

Wetlands

Op de kwekerij wordt het afvalwater gezuiverd door wetlands. Wetlands zijn grote vijvers omgeven door waterplanten en riet met een zuiverende werking. Het afvalwater van de kwekerij stroomt van het ene wetland in het andere. In en rondom de kanalen voor de afvoer van het regenwater is vertifer gras aangeplant. Vertiver gras heeft de bijzondere eigenschap dat het zorgt voor waterzuivering, het gaat ontbossing en gronderosie tegen waardoor de bodemvruchtbaarheid verbetert.

Greenfarming

kenia

Greenfarming is een programma dat is opgezet ter bevordering en vergroting van het marktaandeel van de Nederlandse toeleveranciers op de Ethiopische en Keniaanse markt. Dit programma wordt uitgevoerd door middel van samenwerking op gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie.

Van den Berg Roses is gestart met het telen op substraat en teeltgoten, waardoor het water en de meststoffen worden gerecirculeerd. Het proces wordt waargenomen en gemeten door een lokale, agrarische student.

Fair Trade

Sinds 2014 is het bedrijf Van den Berg Kenia gecertificeerd voor het FairTrade certificaat. Fair Trade is een sociaal keurmerk met als doel om producenten in ontwikkelingslanden te helpen betere handelscondities te verkrijgen en om duurzaamheid te promoten. Bedrijven die hieraan meedoen stimuleren hogere prijzen voor het product en daarmee een betere sociale omgeving en milieu voor de mensen en de natuur.

logo Fairtrade